StoryCorps Pavilion / 2006

ArchitectMesh Architectures

Structural EngineerFront Inc

This freestanding pavilion, which currently resides in Foley Square, was first temporarily installed in the World Trade Center PATH station. It functions as a recording studio for the StoryCorps organization, which collects and archives American oral histories. The fa├žade is composed of large insulating glass units that incorporate tubular acrylic inserts in the interspace, diffusing light, reducing solar heat gain, and providing privacy to the occupants. Steel mullions, within a painted hollow steel section frame, support the insulating glass units. All components of the pavilion are designed to be demounted and re-erected at a new location with ease. Front collaborated with Mesh Architectures on the enclosure from schematic design through construction administration.