Tennessee Farmhouse / 2015

ArchitectMeyer Davis

This private residence in Nashville, Tennessee, creates an unobstructed connection to the surrounding grounds and rolling hills. Frameless insulated glass panels compliment stone walls to provide the warmth of being indoors while still allowing for unimpeded views of the natural environment. Jumbo glass panels, as large as 17’x10’, were used to minimize joints, and extensive use of sliding glass doors with open corners provides a clean aesthetic.

Front was involved from design development through construction administration. In order to achieve a frameless look with such large glass panels, Front proposed using special glazing channels to limit deflections. The minimalist double height glass wall surrounding the living room is achieved by hanging the upper glass panels, using stainless steel straps hidden in the panel joints.